ZAHVALA OBISKOVALCEM SEJMA BATTERY SHOW

18. maj 2018

Sejem Battery Show 2018 v Hannovru se je zaključil. V hčerinskem podjetju Talum Izparilniki d.o.o. so zadovoljni z obiskanostjo svojega razstavnega prostora, saj so navezali veliko obetavnih poslovnih stikov. Pripravljeni so že na nove projekte z obstoječimi in novimi poslovnimi partnerji ter se zahvaljujejo vsem, ki so jih obiskali na sejmišču in pokazali zanimanje za njihove izdelke ter inovativne rešitve.

TALUM IZPARILNIKI NA SEJMU BATTERY SHOW

15. maj 2018

Danes, 15. maja 2018, sta se v nemškem Hannovru pričela Battery Show 2018 in Electric & Hybrid Vehicle Technology Expo, ki bosta trajala do 17. maja. Gre za največji evropski sejem za področje  hibridnih oziroma električnih vozil (H/EV) in za napredne tehnologije izdelave baterij. Sočasno s sejmom poteka tudi konferenca z nastopi številnih strokovnjakov, ki bodo predstavili ključne izzive in poslovne priložnosti na področju baterij ter drugih komponent za električna vozila.

Družba Talum Izparilniki d.o.o. se predstavlja na sejmu z lastnimi rešitvami za hlajenje baterij električnih vozil z Roll-Bond toplotnimi prenosniki. Najdete nas na razstavnem prostoru B470. Vabljeni k obisku!  

SPREMEMBA OSNOVNEGA KAPITALA

14. maj 2018

Objavljamo sklep o spremembi osnovnega kapitala družbe TALUM d.d. Kidričevo.Sklep o spremembi kapitala

PREDSTAVITEV PROJEKTA ABS NETWORK

14. maj 2018

Talum že nekaj časa sodeluje v raziskovalno-razvojnem projektu ABS Network. Namen projekta, financiranega v okviru programa za spodbujanje čezmejnega sodelovanja Interreg Slovenija – Avstrija, je razvoj solarno termično aktiviranega fasadnega panela. T.i. STAF panel za zniževanje energetskih potreb stavb učinkovito koristi sončno energijo. Projektno ekipo sestavljajo predstavniki Tehnične Univerze v Gradcu ter podjetij TALUM d.d. Kidričevo in Tiko Pro d.o.o. Inovacija je v združevanju Talumovega znanja s področja Roll-Bond tehnologije z znanji o tehnologijah preoblikovanja in o fasadni tehnologiji strokovnjakov z univerze.

Več o projektu lahko izveste v sredo, 30. maja 2018, med 9. in 13.30 uro v hotelu City Maribor, ko bo potekala predstavitev ABS Networka, Interrega in projektnih partnerjev. Kliknite za več informacij.

Klikni za urejanje
OBIŠČITE NAS NA SEJMU THE BATTERY SHOW IN ELECTRIC & HYBRID VEHICLE TECHNOLOGY EXPO EUROPE

19. marec 2018

 Vse naše cenjene partnerje vabimo, da nas obiščete na sejmu The Battery Show 2018 in Electric & Hybrid Vehicle Technology Expo, ki se bo odvijal v Hannovru med 15. in 17. majem. Najdete nas na razstavnem prostoru B470.
Gre za največji evropski sejem za področje  hibridnih / električnih vozil (H/EV) in napredne tehnologije izdelave baterij. Predstavili vam bomo naše učinkovite rešitve hlajenja baterij električnih vozil z Roll-Bond toplotnimi prenosniki. Z veseljem vas bomo seznanili z vsemi podrobnostmi. Za dodatna vprašanja ali organizacijo srečanj na našem razstavnem prostoru nas kontaktirajte na: franjo.skuber@talum.si 
 

Klikni za urejanje
DRAŽBA ZA NAKUP ELEKTRIČNE ENERGIJE ZA POTREBE TALUM D.D.

18. april 2018


TALUM Tovarna aluminija d.d. Kidričevo bo v sodelovanju z BSP Energetsko borzo d.o.o. organiziral dražbo za nakup energije za leto 2019.
Dražba bo potekala dne 17. 5 .2018 med 10:00 in 11:00 uro preko trgovalne aplikacije EuroMarket, ki zagotavlja avtomatiziran način trgovanja za vse udeležence.


Obdobje dobave: od 1. 1. 2019 od 00:00 ure do 31. 12. 2019 do 24:00 ure
Povpraševana količina: 13 MW (pasovna energija) /letno
Rok prijave: 8. 5. 2018

Več informacij o dražbi je na voljo na tej povezavi.


Za informacije se obrnite na BSP ali direktno na ga. Jasna Čuš Babič na e-mail: jasna.cus@talum.si, telefon 02 7995 134 in g. Boštjan Korošec na e-mail: bostjan.korosec@talum.si, telefon 02 7995 81. 

klik

7. praktični prikaz poklicev v Talumu

19. januar 2018

Vse osmošolce in devetošolce, ki vas zanimajo tehnični poklici s področja strojništva, metalurgije in elektrotehnike, vabimo v Talum na predstavitev teh poklicev v soboto, 27. januarja 2018, ob 9. uri. Zaželeno je, da pridete v spremstvu staršev!

 

Euroguss 2018

16. januar

V nemškem Nürnbergu se je začel mednarodni livarski sejem Euroguss 2018, ki bo trajal od 16. do vključno 18. januarja. Na sejmu se letos predstavlja približno 600 razstavljalcev, organizator pa pričakuje več kot 12 tisoč obiskovalcev. Čeprav je 40 odstotkov razstavljalcev proizvajalcev ulitkov, pa Euroguss, ki je eden vodilnih livarskih sejmov, zajema celotno verigo, vse od vhodnih surovin, preko tehnologij litja in drugih podpornih procesov do končnih izdelkov in njihove obdelave.

Skupino Talum na sejmu zastopajo Talum d.d. oziroma poslovni enoti Ulitki in Livarna ter podjetje Talum servis in inženiring d.o.o. Poslovnim partnerjem in potencialnim strankam predstavljajo svoje znanje, izdelke in storitve na področju ulitkov, livarskih zlitin in inženirskih rešitev za procese litja. Najdete nas lahko v hali 7A, na razstavnem prostoru 7A – 513.

Euroguss 2018

11. januar 2018

Obiščite nas na mednarodnem livarskem sejmu Euroguss 2018 v Nemčiji, ki bo potekal v Nürnbergu med 16. in 18. januarjem. Najdete nas v hali 7A, na razstavnem prostoru 7A-513.