Naš partner v projektuProjekt AL 4ever / AL za vedno


Od odpadnega aluminija
do aluminijastega metulja


V Talumu obeležujem 70 let od trenutka, ko je iz naših elektroliznih celic pritekel prvi aluminij, kar predstavija začetek v naši zgodovini. Kot sodobno in tehnološko visoko razvito podjetje, ki je osredotočeno na pretaplanje odpadnega in procesnega aluminija, se zavedamo pomena trajnostnega ravnanja z viri. V čast našemu jubilejnemu letu smo zasnovali projekt, ki spodbuja recikliranje aluminij med osnovnošolci. Sodelovali bomo z OŠ Cirkovce in OŠ Kidričevo s podružnično šolo Lovrenc na Dravskem polju, kjer bodo učenci zbirali odpadni aluminij.


Ta pobuda ne le da krepi našo zavezanost k trajnosti, ampak tudi vzgaja mlajše generacije o pomembnosti recikliranja. Iz zbranega in pretaljenega aluminija bo priznani akademski slikar in kipar Tomaž Plavec ulil 70 aluminijastih metuljev, naši sodelavci pa jih bodo zavarili in postavili. Tako bo nastala unikatna statua, ki ne bo le simbol naše skupne zgodbe o trajnosti, ampak bo krasila krožišče na našem novem tovornem vhodu. 

Projekt je odraz naše zavezanosti k inovacijam in trajnostnemu razvoju, hkrati pa krepi povezavo z lokalno skupnostjo in izobraževalnimi ustanovami.

 

Plakat_prenesi
Obešanka_prenesi

Zbiranje odpadnega aluminija bo potekalo med 20. 3. in 22. 4. 2024.

 

Na kaj bodite pozorni pri zbiranju:

  • Preverite ALU oznako na embalaži.
  • Lahko si pomagate z magnetom.
  • Zbirajte ALU doze, tube, pločevinke ...
  • Odpadni aluminij odvrzite v zabojnik, ki je namenjen projektu.
  • Vsak kilogram šteje. Vaša prizadevanja bomo nagradili.