OBVESTILO COVID-19

Spoštovani, obveščamo vas, da vodenih ogledov proizvodnje zaradi zagotavljanja zdravja naših sodelavcev in sprejetih preventivnih ukrepov preprečevanja širjenja bolezni covid-19 do preklica ne izvajamo.

Hvala za razumevanje.  


Spoštovani.

Veseli smo, da ste izrazili željo po ogledu naše »fabrike«. Z veseljem vas bomo popeljali skozi svojo bogato zgodovino, vam pokazali, kako poteka proizvodnja aluminija, in vam predstavili še druge dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo.

Prosimo, da izpolnite spodnji obrazec. Po elektronski pošti vas bomo obvestili o potrditvi vaše prošnje oziroma vas v primeru zasedenosti kontaktirali, da se dogovorimo za kasnejši termin ogleda.Termin ogleda je omejen na maksimalno 3 ure (180 minut).
Skupen čas ogleda (Uvodni del + Izbrana področja):   minut


  Proces elektrolize (pridobivanje primarnega aluminija) - (30 min) 
  Proizvodnja ulitkov - (50 min)
  Proizvodnja rondelic - (30 min) 
  Proizvodnja izparilnikov - (30 min)
  Okoljevarstveno področje ter analize vhodnih in izhodnih materialov - (30 min)
  Livarna (pretapljanje sekundarnega aluminija) - (30 min)
  Servis in inženiring - (30 min)
  Talum inštitut - (30 min)
  Ogled upravne stavbe - arhitektura  - (30 min)

Prosimo, da se primerno obujete (zaprti čevlji) in oblečete (dolge hlače), saj se bomo sprehodili skozi proizvodnjo. V proizvodne prostore ne nosite plačilnih kartic, ročnih ur in fotoaparatov, ker je v elektrolizi močno elektromagnetno polje (pustili jih boste lahko v omarici v upravni zgradbi). V elektrolizno halo ne smejo ljudje s srčnim spodbujevalnikom (pace-maker). Prosimo, da se med ogledom ne dotikate strojev, naprav in aluminija ter sledite navodilom vodiča. Fotografiranje ni dovoljeno. Na območju Taluma ni dovoljeno kaditi. Informacija za osnovne šole: ogled je zaradi zahtevnosti in zagotavljanja varnosti primeren le za učence 9. razreda. Pridržujemo si pravico, da obiskovalce, ki ne bodo ustrezno oblečeni in opremljeni oziroma ne bodo upoštevali varnostnih navodil, zavrnemo.

Varnostna navodila v PDF formatu.

Seznanjen(a) sem s pogoji obiska in varnostnimi navodili in se z njimi strinjam.
Dovoljujem, da družba TALUM d.d. Kidričevo vodi evidenco in obdeluje zgoraj navedene osebne podatke izključno za namen organizacije in izvedbe vodenih ogledov proizvodnje. Seznanjen(a) sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem.


Program ogleda vam bomo posredovali najpozneje teden dni pred ogledom.

Kako do Taluma?

Veselimo se snidenja z vami!