OBIŠČITE NAS NA BATTERY SHOW EUROPE 2024

7. maj 2024

Vabimo vas na sejem Battery Show Europe 2024, največji evropski sejem za napredne tehnologije baterij ter električnih in hibridnih vozil, ki bo od 18. do 20. junija v Stuttgartu. Pridružite se nam na razstavnem prostoru 10-B64, kjer vam bomo predstavili naše inovacije in rešitve na področju tehnologije hlajenja baterij HEATRAPLATES ter napredne aplikacije za ohišja baterijskih celic TALUM SLUGS. 

Uporabite kodo FTR20 in si zagotovite brezplačno vstopnico za sejem ali 20 % popust pri nakupu vstopnice za konferenco.

The Battery Show Europe | 18-20 June, 2024  

TALUMOV JUBILEJNI PROJEKT

3. april 2024

V okviru Talumovih 70 let smo pripravili več aktivnosti med katerimi je tudi projekt 'Od odpadnega aluminija do aluminijastega metulja: Al 4ever / AL za vedno'. Projekt je namenjen spodbujanju recikliranja aluminija med mladimi v lokalni skupnosti. V sodelovanju z OŠ Cirkovce in OŠ Kidričevo, vključno s podružnično šolo Lovrenc na Dravskem polju ter obema pripadajočima vrtcema, bomo do 22. aprila 2024 izvajali zbiranje odpadnega aluminija. Pri tem projektu tesno sodelujemo s partnerjem Surovina, ki zagotavlja zabojnike in poskrbi za odvoz zbranega materiala. Ta pobuda krepi našo zavezanost k trajnosti in izobražuje mlajše generacije o pomembnosti recikliranja. Iz odpadnega aluminija bomo izdelali statuo 70 metuljev, ki bo trajno krasila krožišče na novem tovornem vhodu v našo industrijsko cono.

Več o projektu preberite na talum.si/al4ever.

 

OBIŠČITE NAS NA SEJMU EUROGUSS 2024

20. december 2023

Pridružite se nam na Eurogussu 2024, mednarodnem livarskem sejmu, ki bo od 16. do 18. januarja v Nürnbergu. Predstavili bomo naše najnovejše aluminijaste ulitke ter ponudbo na področju avtomatizacije in robotizacije v livarski industriji. Euroguss 2024 je ključni dogodek za strokovnjake livarske industrije, ki ponuja platformo za deljenje znanja in raziskovanje poslovnih priložnosti.

Označite si datum v koledarju in nas obiščite v dvorani 8 na razstavnem prostoru 220.

 

JAVNA OBRAVNAVA OSNUTKA SISTEMSKIH OBRATOVALNIH NAVODIL ZA ZAPRT DISTRIBUCIJSKI SISTEM ELEKTRIČNE ENERGIJE (SONDSEE) - ZDS TALUM

1. december 2023

Družba TALUM d.d. Kidričevo je kot operater zaprtega distribucijskega sistema električne energije (ZDS Talum) v skladu z  Zakonom o oskrbi z električno energijo (Uradni list RS, št. 172/21,) pripravila osnutek sistemskih obratovalnih navodil in jih s tem daje v javno obravnavo.

Osnutek je dosegljivi TUKAJ.

Morebitne pisne pripombe in predloge bomo sprejemali do  31. 12. 2023, na elektronski naslov rok.ciglar@talum.si  in na poštni naslov TALUM d.d. Kidričevo, Tovarniška cesta 10, 2325 Kidričevo.

TALUM d.d. Kidričevo

 


69. TOVARNIŠKI PRAZNIK - DAN ODPRTIH VRAT, SOBOTA 18. NOVEMBER

7. november 2023

V Talumu 21. novembra praznujemo 69. tovarniški praznik. Del praznovanja je tudi Dan odprtih vrat, ki ga pripravljamo v soboto, 18. novembra 2023. Vabimo vas, da nas obiščete in pobliže spoznate material za zeleno prihodnost. Sodelavci Taluma vas bomo popeljali po naši proizvodnji in vam predstavili aluminijaste izdelke, ki znižujejo ogljični odtis v transportni, pakirni, gradbeni in elektro industriji. Pričakujemo vas ob 9. uri pred Talumovo upravno stavbo. Po pozdravnem nagovoru boste obiskovalci lahko izbirali med tremi različnimi ogledi – med rdečo, srebrno in zeleno skupino. Ogled bo predvidoma trajal do 11. ure, ko si bomo v jedilnici privoščili malico. Vabljeni!

Program Dneva odprtih vrat in varnostna navodila.
Spremljajte nas na naši Facebook, Instagram in Linkedin strani.


PRAZNIK INOVATIVNOSTI V TALUMU

25. september 2023

V Talumu smo 22. septembra 2023 na 12. Dnevu inovativnosti podelili priznanja sodelavkam in sodelavcem, ki so se v zadnjem letu najbolj izkazali na področju inovativnosti. V obdobju od 1. septembra 2022 do 31. avgusta letos smo zabeležili 1865 koristnih predlogov, 5 tehničnih izboljšav, ki letno prinesejo dobre četrt milijona evrov gospodarske koristi, ter prejeli srebrno priznanje Štajerske gospodarske zbornice. V okviru natečaja Upam si! pa smo Talumovke in Talumovci letos podali 63 predlogov iz zelo raznolikih področij. Več info v Sporočilu za javnost.


RAZPIS KADROVSKIH ŠTIPENDIJ 2023/24

11. avgust 2023

Skupina Talum razpisuje kadrovske štipendije za šolsko leto 2023/24. Mladim posameznikom želimo omogočiti priložnost, da razvijajo svoje znanje in spoznajo dinamično industrijsko in storitveno okolje. Poleg štipendij tehničnih smeri, kot so materiali in metalurgija, strojništvo, elektro stroka, elektro in strojna stroka, informatika ter gradbeništvo, v letošnjem letu razpisujemo tudi štipendije gastronomske in hotelske storitve, smer kuhar. Prijave sprejemamo do 10. septembra 2023.

Več o razpisu in prijavi TUKAJ.


PRIDRUŽITE SE NAM NA SEJMU ELECTRIC & HYBRID MARINE EXPO

9. junij 2023

Vabimo vas na sejem Electric & Hybrid Marine Expo, od 20. do 22. junija 2023, v Amserdam, na razstavni prostor 1336. Spoznajte naše hladilne rešitve za baterijske pakete, od razvoja, 3D-modeliranja, numeričnih simulacij, izdelave prototipov in testiranja do serijske proizvodnje.


Kliknite tukaj za brezplačno vstopnico 

 

TALUM NA SEJMU NEWCAST 2023

7. junij 2023

Pridružite se nam na livarskem sejmu Newcast, ki bo potekal od 12. junija do 16. junija v Düsseldorfu. Najdete nas kot so-razstavljalca na stojnici SPIRIT Slovenija, ki se nahaja v dvorani 13, na razstavnem prostoru D56. Talum bo predstavil raznolik nabor izdelkov, vključno z aluminijastimi ulitki za avtomobilsko, ogrevalno in elektroindustrijo ter splošno strojništvo. Spoznajte tudi naše celovite rešitve za inženiring in servis proizvodne opreme. Stopite v neposreden stik z našimi strokovnimi sodelavci in pridobite dragocene vpoglede v najnovejše trende v preciznem livarstvu in inženirstvu. Veselimo se pogovora o potencialnih sodelovanjih ter predstavitve našega znanja pri izpolnjevanju vaših specifičnih zahtev.

Shranite si datum in se srečajte z nami na sejmu NEWCAST 2023.

OBIŠČITE NAS NA BATTERY SHOW EUROPE 2023

4. maj 2023

Veselimo se vašega obiska na letošnjem sejmu Battery Show Europe, ki nas bo gostil med 23. in 25. majem v Stuttgartu. Najdete nas na razstavnem prostoru #10-B81. Za brezplačni obisk sejma uporabite našo kodo

Predstavili bomo najnovejše dosežke naše blagovne znamke HEATRAPLATES in ponudbo rešitev za ohišja baterijskih celic.

Veselimo se srečanja.

Vaša HEATRAPLATES ekipa

NOVI TOVORNI VHOD V IC KIDRIČEVO OD 24. APRILA

21. april 2023

Od ponedeljka, 24. aprila 2023, bodo tovorna vozila imela neposredni dostop iz novo zgrajene kidričevske obvoznice in avtocestnega omrežja v Industrijsko cono (IC) Kidričevo. Novi tovorni vhod bo odprt vsak delovnik med 6. in 16. uro (dostave za Talum so po splošnih nabavnih pogojih mogoče le do 13.30 ure), izven delovnega časa pa bo voznikom tovornih vozil na razpolago zunanje parkirišče.

Koordinate za dostop v IC           

46°23'42.3"N  / 46.395076
15°46'39.1"E / 15.777535

Novi tovorni vhod je namenjen le tovornim, dostavnim in kombiniranim vozilom, medtem ko vsa osebna vozila v IC še vedno dostopajo na dosedanjem vhodu.

PONUDBA GRADBENIH PARCEL V INDUSTRIJSKI CONI

10. marec 2023

Izgradnja kidričevske obvoznice in novega tovornega vhoda v Industrijsko cono Kidričevo predstavlja nove priložnosti za razvoj tako obstoječih uporabnikov kot novih gospodarskih subjektov. Znotraj varovanega območja industrijske cone ponujamo več gradbenih parcel za industrijsko dejavnost.

Ponudba gradbenih parcel v industrijski coni.

12. PRAKTIČNI PRIKAZ POKLICEV V TALUMU

9. februar 2023

V Talumu nas veseli, da lahko šolarje zaključnih razredov in njihove starše ponovno povabimo k nam v tovarno in jim praktično prikažemo delo mehatronika, elektrikarja, oblikovalca kovin orodjarja in metalurškega tehnika/livarja.
12. Praktični prikaz poklicev bomo pripravili v soboto, 11. februarja 2023, ob 9. uri. Zbrali se bomo pred upravno stavbo in si v dvournem programu ogledali delo tehničnih poklicev, ki so v naši tovarni med najbolj zaposljivimi. V naši družbi bomo pozdravili tudi predstavnike šol iz naše neposredne okolice, ki izvajajo izobraževanja na tem področju.

Spremljajte nas na našem Facebooku https://www.facebook.com/Talum.

TALUMOVA UMETNIŠKA ZBIRKA V PREGLEDNEM KATALOGU UMETNIN

7. februar 2023

Katalog umetnin, ki smo ga dan pred slovenskim kulturnim praznikom predstavili v Talumu, ponuja celovit vpogled v umetniško zbirko, ki je v Talumu skrbno nastajala od leta 1992, ko smo donatorsko začeli podpirati likovno kolonijo na gradu Štatenberg. V katalogu so predstavljena dela 130 avtorjev, katerih dela se nahajajo v umetniški zbirki, ki šteje več kot 800 umetniških del.

Na predstavitvi so sodelovali avtorji kataloga umetnin. Darko Ferlinc, upokojeni Talumovec in skrbnik Talumove umetniške zbirke je organiziral likovne kolonije ter sodeloval pri nakupu umetnin in pri promociji Talumove umetniške zbirke. Dr. Marjeta Ciglenečki z raziskovalnim, kuratorskim in pedagoškim delom sodi med najbolj prepoznavna imena sodobne umetnostne zgodovine v Sloveniji. Je poznavalka likovne umetnosti 20. stoletja na Štajerskem s poudarkom na območju Ptuja z okolico in Maribora. Uredila je strokovni zapis zbirke in svetovala pri izboru del. Pri nastanku kataloga je sodeloval še en upokojeni Talumovec Stojan Kerbler, mojster fotografije, dvakratni Prešernov nagrajenec, ustvarjalec ciklusa Tovarniška fotografija, ki je s svojem objektivom redno dokumentiral dogajanje na kolonijah. Dušan Fišer je akademski slikar, mentor na slikarskih kolonijah, svetoval je pri izboru umetniških del za Talumovo zbirko.

Vabljeni na ogled Katalog umetnin, Talumova umetniška zbirka.

PROJEKT ALUMINIJ 4.0 ZA DIGITALNO PREOBRAZBO TOVARNE

21. december 2022

V Talumu smo v zadnjem desetletju poleg intenzivnega prestrukturiranja z inovativnostjo pozornost posvečali tudi digitalizaciji procesov, ki je temeljila na avtomatizaciji, robotizaciji in informatizaciji procesov. S projektom Aluminij 4.0 nadaljujemo digitalno preobrazbo tovarne ob sodelovanju konzorcijskih partnerjev, podjetij Inova IT in Comland. Za projekt Aluminij 4.0 smo konzorcijski partnerji pridobili evropska sredstva v višini 2,2 mio EUR v okviru slovenskega Načrta za okrevanje in odpornost, ki ga financira Mehanizem za okrevanje in odpornost. Več o projektu.

68. TOVARNIŠKI PRAZNIK - DAN ODPRTIH VRAT, SOBOTA 19. NOVEMBER

11. november 2022

V Talumu 21. novembra praznujemo 68. tovarniški praznik. Del praznovanja je tudi Dan odprtih vrat, ki ga pripravljamo v soboto, 19. novembra 2022. Vabimo vas, da nas obiščete in pobliže spoznate material za zeleno prihodnost. Sodelavci Taluma vas bomo popeljali po naši proizvodnji in vam predstavili aluminijaste izdelke, ki znižujejo ogljični odtis v transportni, pakirni, gradbeni in elektro industriji. Pričakujemo vas ob 9. uri pred Talumovo upravno stavbo. Po pozdravnem nagovoru boste obiskovalci lahko izbirali med tremi različnimi ogledi – med rdečo, srebrno in zeleno skupino. Ogled bo predvidoma trajal do 11. ure, ko si bomo v jedilnici privoščili malico. 

Program Dneva odprtih vrat in varnostna navodila. 

Spremljajte nas na https://m.facebook.com/Talum/. 

Zaradi zapore glavne ceste med Ptujem (Hajdina) in Slovensko Bistrico na delu pri Kidričevem, predvidene do 19. novembra, svojo pot načrtujte pravočasno. Vse obiskovalce prosimo, da spremljate aktualne informacije o stanju na cestah in prometu. 


TALUM NA SEJMU ALUMINUM 2022

21. september 2022

Talum je razstavljavec na najpomembnejšem svetovnem aluminijskem sejmu Aluminium 2022, ki bo od 27. do 29. septembra v Düsseldorfu. Sejem ponuja pregled dogajanja v celotni aluminijski panogi od proizvajalcev, predelovalcev, končnih potrošnikov ter dobaviteljev tehnologije iz več kot 100 držav. Talum bo predstavil programe drogov, rondelic, ulitkov, toplotnih prenosnikov in storitve servisa in inženiringa. Obiščite nas v hali 6 na stojnici 6D05!


OBIŠČITE NAS NA 54. MOS-u V CELJU

13. september 2022

Od 14. do 18. septembra 2022 vas vabimo, da nas obiščete na 54. MOS-u v Celju. Predstavili bomo dosežke našega trajnostnega preoblikovanja v visokotehnološko proizvodno podjetje, ki izdeluje izdelke, ki znižujejo ogljični odtis v transportni, pakirni, gradbeni in elektro industriji. Na sejmu bomo predstavili storitve naših družb s področja laboratorijskih raziskav, tehničnega varovanja in požarne varnosti, gostinstva in turizma ter urejanja okolja in čiščenja. Pričakujemo vas v sejemski dvorani L1, razstavni prostor št. 07.


RAZPIS KADROVSKIH ŠTIPENDIJ 2022/2023 PODALJŠAN DO 15. AVGUSTA 2022

1. julij 2022

Da bomo v Skupini Talum tudi v prihodnje lahko uspešno sledili zadani strategiji in uresničevali svoje cilje, razpisujemo kadrovske štipendije za šolsko leto 2022/2023. Prijave sprejemamo do 1. avgusta 2022. Več o razpisu in prijavi TUKAJ.


MED RAZSTAVLJAVCI NA EUROGUSS 2022

27. maj 2022

Od 8. do 10. junija 2022 nas lahko obiščete na mednarodnem livarskem sejmu EUROGUSS 2022 v Nürnbergu. V ospredju naše predstavitve bodo tehnologije litje aluminijastih ulitkov ter storitev avtomatizacije in robotizacije procesov s področja visokotlačnega in nizkotlačnega litja. Predstavili bomo tudi prizmatične rondelice za baterije in hladilne plošče blagovne znamke HEATRAPLATES. Najdete nas v sejemski dvorani 8, na razstavnem prostoru 8-820. 


11. PRAKTIČNI PRIKAZ POKLICEV V TALUMU - VIDEO PRIKAZ

3. februar 2022

Talumovci nadaljujemo z dobro prakso približevanja tehničnih poklicev otrokom, ki se odločajo o nadaljevanju šolanja. Pred informativnimi dnevi smo tradicionalno pripravili letos že 11. Praktični prikaz poklicev v Talumu - drugo leto zapored zaradi epidemioloških razmer v video izvedbi. Predstavljamo poklice na elektro področju, na področju strojništva in v livarstvu. Vabljeni k ogledu na našem YouTube kanalu.


67. TOVARNIŠKI PRAZNIK

19. november 2021

V Talumu 21. novembra praznujemo 67. tovarniški praznik. Praznovanje smo tudi letos prilagodili ukrepom za preprečevanje širjenja covid-19. Ker zaradi epidemioloških razmer ne moremo pripraviti tradicionalnega dneva odprtih vrat, smo na našem YouTube kanalu objavili serijo video utrinkov o naših zadnjih dosežkih, proizvodnih procesih in uporabnosti aluminija kot trajnostnega materiala. Iskrene čestitke vsem, ki ste del Talumove zgodbe.


PREDSTAVLJAMO SE NA SEJMU BATTERY SHOW EUROPE 2021

12. november 2021

Talum se od 30. novembra do 2. decembra 2021 predstavlja na sejmu The Battery Show Europe 2021. Sejemski nastop bomo izkoristili za predstavitev zadnjih novosti iz naše ponudbe blagovne znamke HEATRAPLATES. 

Obiščite nas v hali 6, razstavni prostor št. 6-446. Za brezplačno vstopnico se registrirajte TUKAJ.

10. DAN INOVATIVNOSTI USPEŠNO ZA NAMI

4. oktober 2021

V Talumu smo v petek 24. septembra uspešno v živo izvedli jubilejni 10. Dan inovativnosti v Talumu. Na dogodku smo nagradili in se zahvalili sodelavcem, ki so se v zadnjem letu najbolj izkazali na področju inovativnosti. Podelili smo priznanja trem sodelavcem za množično inovativno dejavnost, za profesionalno inovativno dejavnost je priznanja prejelo 21 sodelavcev in sedem za najboljše predloge v okviru natečaja Upam si! 2021.

OBIŠČITE NAS NA 53. MOS V CELJU

13. september 2021

Od 15. do 19. septembra 2021 vas vabimo, da nas obiščete na 53. MOS v Celju. V ospredju naše predstavitve bodo prednosti in priložnosti materiala s katerim delamo v naši tovarni - aluminijem. Aluminij je Evropska komisija prepoznala kot enega od ključnih materialov za doseganje ogljične nevtralnosti. Na sejmu bomo predstavili naše aluminijaste izdelke, ki znižujejo ogljični odtis v transportni, pakirni, gradbeni in elektro industriji. Vabljeni v sejemsko dvorano L1, razstavni prostor št. 2.

RAZPIS KADROVSKIH ŠTIPENDIJ 2021/2022

16. avgust 2021

V Skupini Talum vemo, da je ključ do uspeha v znanju. Da bomo tudi v prihodnje lahko sledili zadani strategiji in uresničevali svoje cilje, vabimo mlade, da se prijavijo na naš razpis kadrovskih štipendij za šolsko leto 2021/2022. K prijavi vabimo tiste, ki se izobražujete na programih strojni tehnik, mehatronik operater, oblikovalec kovin – orodjar, elektrotehnik, elektrikar, metalurški tehnik ter mag. inž. metalurgije in materialov. Prijave sprejemamo do 6. septembra 2021. Več o pogojih prijave tukaj.

10. PRAKTIČNI PRIKAZ POKLICEV V TALUMU - VIDEO PRIKAZ

10. februar 2021

Talumovci tudi v teh drugačnih covid-19 časih nadaljujemo z dobro prakso približevanja tehničnih poklicev otrokom, ki se odločajo o nadaljevanju šolanja. Pred informativnimi dnevi smo tradicionalno pripravili letos že 10. Praktični prikaz poklicev v Talumu. Tokrat nekoliko drugače, in sicer v obliki video prikaza poklicev, ki so že ta trenutek v Talumu med najbolj iskanimi. Predstavljamo poklice na elektro področju, na področju strojništva in v livarstvu. Vabljeni k ogledu na našem našem YouTube kanalu.

INOVATIVNOST V 2020

14. december 2020

Osem tehničnih izboljšav, ki nam prinašajo za več kot 630.000 evrov letne gospodarske koristi, 1120 inovacijskih predlogov in 28 predlogov v akciji Upam si! so dosežki naših prizadevanja na področju inovativnosti v tem nenavadnem letu 2020. Nagrade smo podelili 11. decembra 2020 v okviru 9. Dneva inovativnosti in 4. Razvojno-raziskovalnega dneva. Več o letošnjem prazniku inovativnosti v Talumu v posnetku dogodka na našem YouTube kanalu.

66. TOVARNIŠKI PRAZNIK: VIDEO SPREHOD PO TOVARNI

20. november 2020

V Talumu 21. novembra praznujemo 66. tovarniški praznik. Ker letos zaradi epidemioloških razmer ne bomo pripravili tradicionalnega dneva odprtih vrat z ogledom tovarne, si lahko našo proizvodnjo ogledate v VIDEO SPREHODU PO TOVARNI. Proizvodne procese predstavljamo z novimi in arhivskimi videoposnetki. Vabimo vas, da pobliže spoznate material prihodnosti aluminij.

Iskrene čestitke vsem, ki ste del Talumove zgodbe.

 

Skupina TALUM: Skrbno in odgovorno proti covid-19

27. oktober 2020

Spoštovani poslovni partnerji,

v Skupini Talum smo uspešno poskrbeli za zdravje sodelavcev za zagotavljanje nemotenega procesa proizvodnje v spomladanskih mesecih letošnjega leta, ko smo se soočili z izzivi koronavirusa. S ponovno razglasitvijo epidemije v Sloveniji s 17. oktobrom smo znova pred podobnim izzivom kot spomladi. V svojem doslednem samozaščitnem delovanju, da preprečimo širjenje virusa, v vseh mesecih od marca naprej nismo popuščali, zato smo prepričani, da bomo tudi sedaj uspešno ohranili zdravje naših sodelavcev, ki je pogoj za neprekinjen proizvodni proces in pravočasne odpreme kupcem.

Ukrepi, ki jih izvajamo v Talumu za zagotavljanje varnega in stabilnega poslovanja podjetja, so naslednji:

  • Dosledno izvajamo vse samozaščitne ukrepe in z njimi povezana pravila obnašanja (pravilna uporaba mask povsod v industrijski coni, visoka stopnja higiene rok, higiena kašlja, varnostna razdalja, merjenje temperature na vhodu v industrijsko cono).
  • Vzpostavili smo strogi varnostni način delovanja z zagotavljanjem neprekinjenega proizvodnega procesa in varnostno rotacijo zaposlenih; kjer proces to dopušča, sodelavci delajo od doma. - Povečali smo stopnjo dezinfekcije in čiščenja prostorov.
  • V jedilnici smo omejili število sedežev, uvedli dosledno upoštevanje urnikov malice za dodatno omejevanje števila oseb v prostoru ter uvedli dezinfekcijo neposredno pred prevzemom hrane. Na ustrezno varnostno razdaljo med sodelavci opozarjamo s talnimi označbami, na mize smo namestili zaščitne pregrade.
  • Vsi sestanki se izvajajo videokonferenčno, nujna interna izobraževanja v dovoljenem številu oseb in upoštevanju potrebne varnostne razdalje.
  • Vsi obiski v in izven tovarne so prepovedani (izjeme, ki so pogojene z zagotavljanjem nemotenega procesa proizvodnje, potrdi uprava družbe).

  • Z rednimi razgovori z dobavitelji in skrbnim gospodarjenjem zalog surovin zagotavljamo nemoten proizvodni proces in s tem nemotene dobave izdelkov in storitev našim kupcem.

V spopadu z virusom covid-19 bomo uspešni skupaj! V Talumu smo odločeni, da bomo s svojimi izkušnjami in ukrepi tudi v prihodnje zagotavljali neprekinjen proizvodni proces in s tem tudi izpolnjevanje naših obveznosti do vas. O vseh novih dejstvih ali drugih spremembah, vas bomo sproti obveščali preko naših sodelavcev s katerimi ste tudi sicer v stiku. Hvala, ker nam zaupate.

Ostanite zdravi!

Marko Drobnič, predsednik uprave

Skupina TALUM: Skrbno in odgovorno proti covid-19 

UKREPI SKUPINE TALUM V BOJU PROTI KORONAVIRUSU

17. marec 2020

Talum sodi med gospodarske družbe, ki so ključnega pomena za delovanje države, zato moramo svojo dejavnost organizirali tako, da poteka nemoteno. Pri tem nam je skrb za zdravje in varnost zaposlenih ključna! V teh prizadevanjih upoštevamo priporočila pristojnih državnih institucij za organizacijo dela, da bi prispevali k zmanjšanju hitrosti širjenja koronavirusa. Določili smo protokol ravnanja v primeru potencialno evidentiranega suma na koronavirus v industrijski coni.

Ukrepe za zmanjšanje širjenja koronavirusa praktično dnevno dopolnjujemo na vseh nivojih poslovanja, da bi zmanjšali negativne posledice na naše poslovanje in poslovanje naših poslovnih partnerjev. Tudi v prihodnje jih bomo v skladu z zmožnostmi stopnjevali po usmeritvah in navodilih pristojnih državnih institucij.

V Skupini Talum smo prepričani, da bomo z odgovornostjo do sebe in do drugih ter brezpogojnim upoštevanjem navodil na vseh nivojih uspeli obvladati zahtevne razmere! Hvala vsem za razumevanje in sodelovanje v tej izredni situaciji.

.

 

9. PRAKTIČNI PRIKAZ POKLICEV V TALUMU

29. januar 2020

Da bi mladim približali tehnične poklice bomo v soboto, 1. februarja 2020, pripravili že 9. Praktični prikaz poklicev. Šolarjem zaključnih razredov osnovnih šol in njihovim staršem bomo v realnem okolju v tovarni predstavili delo oblikovalca kovin orodjarja, elektrikarja, mehatronika in livarjev.

V sklopu dolgoročne politike kadrovanja v Talumu izvajamo različne aktivnosti, da bi mlade seznanili s poklicnimi priložnostmi, predstavili kako so se nekoč težaški tehnični poklici z robotizacijo in avtomatizacijo preoblikovali ter krepili vezi med izobraževalnimi inštitucijami in gospodarstvom. Talumovci bomo pokazali, kakšna delovna opravila so v praksi povezana s posameznim poklicem. Tako bodo obiskovalci dobili predstavo o raznolikosti, znanjih in spretnostih, potrebnih za delovno odličnost. Na Praktičnem prikazu poklicev bodo obiskovalce nagovorili še predstavniki Strojne šole Ptuj, Elektro in računalniška šola Ptuj ter Srednje šole Slovenska Bistrica.

PREDSTAVLJAMO SE NA SEJMU EUROGUSS 2020

14. januar 2020

Skupina Talum se od 14. do 16. januarja 2020 predstavlja na sejmu EUROGUSS 2020. Sejem EUROGUSS je eden vodilnih svetovnih livarskih sejmov. Zajema celotno verigo, od vhodnih surovin, preko tehnologij litja in drugih podpornih procesov pa vse do končnih izdelkov in njihove obdelave. Sodelavce Taluma lahko obiščete v sejemski dvorani 8, razstavni prostor 8-520.

DAN ODPRTIH VRAT V TALUMU

20. november 2019

Talum 21. novembra praznuje 65. tovarniški praznik. Del praznovanja bo tudi letos Dan odprtih vrat, ki ga pripravljamo v soboto, 23. novembra 2019. Vabimo vas, da nas obiščete in pobliže spoznate material prihodnosti aluminij. Pod strokovnim vodstvom vas bomo popeljali po naši proizvodnji in vam predstavili Talumov aluminij. Dobimo se ob 9. uri pred Talumovo upravno stavbo. Vabljeni!

Program dneva odprtih vrat in varnostna navodila

SPOŠTOVANJE PRIPOROČILA SDH, D.D.

10. april 2020

Spoštovanje priporočila SDH, d.d. – prejemki nadzornega sveta/zunanji člani komisij nadzornega sveta v času epidemije COVID-19

TALUM d.d. Kidričevo javno objavlja, da je bilo v celoti spoštovano Priporočilo SDH, d.d. glede odpovedi dela prejemkov članov nadzornega sveta/zunanje članice revizijske komisije družbe, v času epidemije.