OBIŠČITE NAS NA 53. MOS V CELJU

13. september 2021

Od 15. do 19. septembra 2021 vas vabimo, da nas obiščete na 53. MOS v Celju. V ospredju naše predstavitve bodo prednosti in priložnosti materiala s katerim delamo v naši tovarni - aluminijem. Aluminij je Evropska komisija prepoznala kot enega od ključnih materialov za doseganje ogljične nevtralnosti. Na sejmu bomo predstavili naše aluminijaste izdelke, ki znižujejo ogljični odtis v transportni, pakirni, gradbeni in elektro industriji. Vabljeni v sejemsko dvorano L1, razstavni prostor št. 2.

RAZPIS KADROVSKIH ŠTIPENDIJ 2021/2022

16. avgust 2021

V Skupini Talum vemo, da je ključ do uspeha v znanju. Da bomo tudi v prihodnje lahko sledili zadani strategiji in uresničevali svoje cilje, vabimo mlade, da se prijavijo na naš razpis kadrovskih štipendij za šolsko leto 2021/2022. K prijavi vabimo tiste, ki se izobražujete na programih strojni tehnik, mehatronik operater, oblikovalec kovin – orodjar, elektrotehnik, elektrikar, metalurški tehnik ter mag. inž. metalurgije in materialov. Prijave sprejemamo do 6. septembra 2021. Več o pogojih prijave tukaj.

10. PRAKTIČNI PRIKAZ POKLICEV V TALUMU - VIDEO PRIKAZ

10. februar 2021

Talumovci tudi v teh drugačnih covid-19 časih nadaljujemo z dobro prakso približevanja tehničnih poklicev otrokom, ki se odločajo o nadaljevanju šolanja. Pred informativnimi dnevi smo tradicionalno pripravili letos že 10. Praktični prikaz poklicev v Talumu. Tokrat nekoliko drugače, in sicer v obliki video prikaza poklicev, ki so že ta trenutek v Talumu med najbolj iskanimi. Predstavljamo poklice na elektro področju, na področju strojništva in v livarstvu. Vabljeni k ogledu na našem našem YouTube kanalu.

INOVATIVNOST V 2020

14. december 2020

Osem tehničnih izboljšav, ki nam prinašajo za več kot 630.000 evrov letne gospodarske koristi, 1120 inovacijskih predlogov in 28 predlogov v akciji Upam si! so dosežki naših prizadevanja na področju inovativnosti v tem nenavadnem letu 2020. Nagrade smo podelili 11. decembra 2020 v okviru 9. Dneva inovativnosti in 4. Razvojno-raziskovalnega dneva. Več o letošnjem prazniku inovativnosti v Talumu v posnetku dogodka na našem YouTube kanalu.

66. TOVARNIŠKI PRAZNIK: VIDEO SPREHOD PO TOVARNI

20. november 2020

V Talumu 21. novembra praznujemo 66. tovarniški praznik. Ker letos zaradi epidemioloških razmer ne bomo pripravili tradicionalnega dneva odprtih vrat z ogledom tovarne, si lahko našo proizvodnjo ogledate v VIDEO SPREHODU PO TOVARNI. Proizvodne procese predstavljamo z novimi in arhivskimi videoposnetki. Vabimo vas, da pobliže spoznate material prihodnosti aluminij.

Iskrene čestitke vsem, ki ste del Talumove zgodbe.

 

Skupina TALUM: Skrbno in odgovorno proti covid-19

27. oktober 2020

Spoštovani poslovni partnerji,

v Skupini Talum smo uspešno poskrbeli za zdravje sodelavcev za zagotavljanje nemotenega procesa proizvodnje v spomladanskih mesecih letošnjega leta, ko smo se soočili z izzivi koronavirusa. S ponovno razglasitvijo epidemije v Sloveniji s 17. oktobrom smo znova pred podobnim izzivom kot spomladi. V svojem doslednem samozaščitnem delovanju, da preprečimo širjenje virusa, v vseh mesecih od marca naprej nismo popuščali, zato smo prepričani, da bomo tudi sedaj uspešno ohranili zdravje naših sodelavcev, ki je pogoj za neprekinjen proizvodni proces in pravočasne odpreme kupcem.

Ukrepi, ki jih izvajamo v Talumu za zagotavljanje varnega in stabilnega poslovanja podjetja, so naslednji:

  • Dosledno izvajamo vse samozaščitne ukrepe in z njimi povezana pravila obnašanja (pravilna uporaba mask povsod v industrijski coni, visoka stopnja higiene rok, higiena kašlja, varnostna razdalja, merjenje temperature na vhodu v industrijsko cono).
  • Vzpostavili smo strogi varnostni način delovanja z zagotavljanjem neprekinjenega proizvodnega procesa in varnostno rotacijo zaposlenih; kjer proces to dopušča, sodelavci delajo od doma. - Povečali smo stopnjo dezinfekcije in čiščenja prostorov.
  • V jedilnici smo omejili število sedežev, uvedli dosledno upoštevanje urnikov malice za dodatno omejevanje števila oseb v prostoru ter uvedli dezinfekcijo neposredno pred prevzemom hrane. Na ustrezno varnostno razdaljo med sodelavci opozarjamo s talnimi označbami, na mize smo namestili zaščitne pregrade.
  • Vsi sestanki se izvajajo videokonferenčno, nujna interna izobraževanja v dovoljenem številu oseb in upoštevanju potrebne varnostne razdalje.
  • Vsi obiski v in izven tovarne so prepovedani (izjeme, ki so pogojene z zagotavljanjem nemotenega procesa proizvodnje, potrdi uprava družbe).

  • Z rednimi razgovori z dobavitelji in skrbnim gospodarjenjem zalog surovin zagotavljamo nemoten proizvodni proces in s tem nemotene dobave izdelkov in storitev našim kupcem.

V spopadu z virusom covid-19 bomo uspešni skupaj! V Talumu smo odločeni, da bomo s svojimi izkušnjami in ukrepi tudi v prihodnje zagotavljali neprekinjen proizvodni proces in s tem tudi izpolnjevanje naših obveznosti do vas. O vseh novih dejstvih ali drugih spremembah, vas bomo sproti obveščali preko naših sodelavcev s katerimi ste tudi sicer v stiku. Hvala, ker nam zaupate.

Ostanite zdravi!

Marko Drobnič, predsednik uprave

Skupina TALUM: Skrbno in odgovorno proti covid-19 

UKREPI SKUPINE TALUM V BOJU PROTI KORONAVIRUSU

17. marec 2020

Talum sodi med gospodarske družbe, ki so ključnega pomena za delovanje države, zato moramo svojo dejavnost organizirali tako, da poteka nemoteno. Pri tem nam je skrb za zdravje in varnost zaposlenih ključna! V teh prizadevanjih upoštevamo priporočila pristojnih državnih institucij za organizacijo dela, da bi prispevali k zmanjšanju hitrosti širjenja koronavirusa. Določili smo protokol ravnanja v primeru potencialno evidentiranega suma na koronavirus v industrijski coni.

Ukrepe za zmanjšanje širjenja koronavirusa praktično dnevno dopolnjujemo na vseh nivojih poslovanja, da bi zmanjšali negativne posledice na naše poslovanje in poslovanje naših poslovnih partnerjev. Tudi v prihodnje jih bomo v skladu z zmožnostmi stopnjevali po usmeritvah in navodilih pristojnih državnih institucij.

V Skupini Talum smo prepričani, da bomo z odgovornostjo do sebe in do drugih ter brezpogojnim upoštevanjem navodil na vseh nivojih uspeli obvladati zahtevne razmere! Hvala vsem za razumevanje in sodelovanje v tej izredni situaciji.

.

 

9. PRAKTIČNI PRIKAZ POKLICEV V TALUMU

29. januar 2020

Da bi mladim približali tehnične poklice bomo v soboto, 1. februarja 2020, pripravili že 9. Praktični prikaz poklicev. Šolarjem zaključnih razredov osnovnih šol in njihovim staršem bomo v realnem okolju v tovarni predstavili delo oblikovalca kovin orodjarja, elektrikarja, mehatronika in livarjev.

V sklopu dolgoročne politike kadrovanja v Talumu izvajamo različne aktivnosti, da bi mlade seznanili s poklicnimi priložnostmi, predstavili kako so se nekoč težaški tehnični poklici z robotizacijo in avtomatizacijo preoblikovali ter krepili vezi med izobraževalnimi inštitucijami in gospodarstvom. Talumovci bomo pokazali, kakšna delovna opravila so v praksi povezana s posameznim poklicem. Tako bodo obiskovalci dobili predstavo o raznolikosti, znanjih in spretnostih, potrebnih za delovno odličnost. Na Praktičnem prikazu poklicev bodo obiskovalce nagovorili še predstavniki Strojne šole Ptuj, Elektro in računalniška šola Ptuj ter Srednje šole Slovenska Bistrica.

PREDSTAVLJAMO SE NA SEJMU EUROGUSS 2020

14. januar 2020

Skupina Talum se od 14. do 16. januarja 2020 predstavlja na sejmu EUROGUSS 2020. Sejem EUROGUSS je eden vodilnih svetovnih livarskih sejmov. Zajema celotno verigo, od vhodnih surovin, preko tehnologij litja in drugih podpornih procesov pa vse do končnih izdelkov in njihove obdelave. Sodelavce Taluma lahko obiščete v sejemski dvorani 8, razstavni prostor 8-520.

DAN ODPRTIH VRAT V TALUMU

20. november 2019

Talum 21. novembra praznuje 65. tovarniški praznik. Del praznovanja bo tudi letos Dan odprtih vrat, ki ga pripravljamo v soboto, 23. novembra 2019. Vabimo vas, da nas obiščete in pobliže spoznate material prihodnosti aluminij. Pod strokovnim vodstvom vas bomo popeljali po naši proizvodnji in vam predstavili Talumov aluminij. Dobimo se ob 9. uri pred Talumovo upravno stavbo. Vabljeni!

Program dneva odprtih vrat in varnostna navodila

SPOŠTOVANJE PRIPOROČILA SDH, D.D.

10. april 2020

Spoštovanje priporočila SDH, d.d. – prejemki nadzornega sveta/zunanji člani komisij nadzornega sveta v času epidemije COVID-19

TALUM d.d. Kidričevo javno objavlja, da je bilo v celoti spoštovano Priporočilo SDH, d.d. glede odpovedi dela prejemkov članov nadzornega sveta/zunanje članice revizijske komisije družbe, v času epidemije.