TALUMINKA


TALUMINKA – ZELENA transformacija za ZELENO prihodnost

100 % reciklirani aluminij

Ogljični odtis zmanjšan za 75 %

Ob predsedovanju Slovenije Svetu EU 2021

Aluminij = zelena kovina prihodnosti

Aluminij je kot trajen, lahek in neskončno reciklabilen material pomemben pri prehodu k ogljični nevtralnosti. S ponovno uporabo aluminija ob koncu njegove življenjske dobe (PCR material) v izdelkih za pakirno, transportno in gradbeno industrijo zagotavljamo vse trajnostne komponente tega materiala – 3R (reduce-recyle-reuse).

Krožno gospodarjenje, neskončna reciklabilnost brez izgube pozitivnih lastnosti materiala ter druge prednosti, to kovino uvrščajo med zeleno in okolju prijazno.

Taluminka je izdelana iz 100 % recikliranega aluminija – aluminija ob koncu njegove življenjske dobe, ki smo mu v Talumu v sodelovanju z našimi partnerji omogočili nov življenjski cikel ter namembnost.

Aluminij = kreativen

Ustvarjalnost in inovativnost nas vodita pri razvoju in uvajanju novih tehnologij in procesov. Razvoj naprednih aluminijevih zlitin iz reciklažnega aluminija in postopkov za izdelavo izdelkov iz njega, je odraz naše visoke stopnje inovativnosti ter ustvarjalnosti naših zaposlenih. Inovativnost je del nas in našega vsakodnevnega dela, z ustvarjalnostjo pa rešujemo izzive in reciklažnemu aluminiju dajemo novo namembnost.

Aluminij = pameten

V proces zbiranja, obdelave in predelave reciklažnega aluminija vključujemo vse elemente industrije 4.0 in komponente pametnih tovarn. Poznamo strukture ter lastnosti aluminija in aluminijevih zlitin, ki jih z naprednimi preiskovalnimi metodami odkrivamo. Sledimo vsakemu predelanemu kilogramu aluminija in vemo kdaj, na kakšen način ter s kakšnimi lastnostmi je bil proizveden. Z vpeljevanjem naprednih tehnologij in orodij se preoblikujemo v pametno tovarno z visoko stopnjo avtomatizacije, robotizacije ter digitalizacije procesov.